Miriam Stoffelsma

Miriam Stoffelsma begon op negenjarige leeftijd met het volgen van saxofoonlessen en studeerde in 2009 cum laude af aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij docent Peter Stam. In 2015 is ze begonnen aan de Master of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Johan van der Linden en ze sloot deze studie tevens cum laude af in 2017.

Ze remplaceert bij het Rotterdams Philharmonisch orkest, St. Petersburg state Symphonic orchestra, Noord Nederlands Orkest, Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee en diverse andere orkesten. Daarnaast treedt ze regelmatig op met het Nederlands Blazers Ensemble en is ze saxofoniste in saxofoonkwartet SAKS en het Artex quartet.

Naast haar werk als uitvoerend musicus is ze als saxofoondocente werkzaam bij Kunstencentrum Atrium Sneek en de Saxschool in Leidsche Rijn. Tevens verzorgt ze workshops en is ze regelmatig jurylid aan het conservatorium van Luxemburg. .

Tijdens haar studies volgde ze masterclasses bij Arno Bornkamp, Claude Delangle, Vincent David, Antonio Cánovas Moreno, Ryszard Zoledziewski, Femke IJlstra en Nicola Mogavero.