Jildou Renema

20160310-_MG_8143Jildou Renema (1979) behaalde in 2003 haar Bachelor aan het Prins Claus conservatorium bij docent Peter Stam.
 In 2007 studeerde ze cum laude af voor haar Master aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Johan van der Linden.

Ze remplaçeert regelmatig in het Noord Nederlands Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Ook heeft ze meegedaan met het Balletorkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Jildou heeft masterclasses gevolgd van Philip Geiss, Christer Johnson, Arno Bornkamp en Ties Mellema. Daarnaast heeft ze in 2006 deelgenomen aan het internationale Adolphe Sax concours in Dinant waar ze zich kon meten met de beste saxofonisten van de wereld.

Samen met pianiste Annemieke Boot heeft ze veel optredens verzorgd met als hoogtepunt de deelname aan de finale van het Grachtenfestivalconcours in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam maart 2008. Ze speelden daar voor een uitverkochte grote zaal en vertegenwoordigden daar het conservatorium van Utrecht. Van 2005 tot 2015 speelde Jildou altsaxofoon in saxofoonkwartet InterSAXion waar ze tal van optredens mee heeft gedaan en ook een cd mee heeft uitgebracht: ‘Faces of InterSAXion’.

Naast deze uitvoerende werkzaamheden heeft Jildou een bloeiende lespraktijk bij muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier. Ze verzorgt ook veel workshops bij muziekverenigingen.