Miriam Stoffelsma

20160310-_MG_8155Miriam Stoffelsma begon op negenjarige leeftijd met het volgen van saxofoonlessen en studeerde in 2009 cum laude af aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij docent Peter Stam. In 2015 is ze begonnen aan de Master of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Johan van der Linden en ze sloot deze studie tevens cum laude af in 2017.

Tijdens haar studies volgde ze masterclasses bij Arno Bornkamp, Claude Delangle, Vincent David, Antonio Cánovas Moreno, Ryszard Zoledziewski, Femke IJlstra en Nicola Mogavero. Ze heeft geremplaceerd in het Rotterdams Philharmonisch orkest, St. Petersburg state Symphonic orchestra, Noord Nederlands Orkest, Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en diverse andere orkesten. Daarnaast treedt ze op als soliste, met het Nederlands Blazers Ensemble en is ze saxofoniste in saxofoonkwartet ‘SAKS’ , Artex quartet en het Fries saxofoonkwartet.

Naast haar werk als uitvoerend musicus is ze als saxofoondocente werkzaam bij Kunstencentrum Atrium Sneek en de Saxschool in Leidsche Rijn. Tevens verzorgt ze workshops en sectierepetities bij verschillende orkesten en basisscholen.