Marrich Noordmans

 

Marrich Noordmans (1992) begon op negenjarige leeftijd met saxofoonspelen. In 2009 werd Marrich toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Sinds 2011 volgde ze daar de bachelorstudie klassiek saxofoon bij Peter Stam en Femke IJlstra en behaalde haar Bachelor of Music in 2015. Daarna vervolgde ze haar studie in Amsterdam, in de klas van gerenommeerd saxofonist Arno Bornkamp. In 2018 deed ze haar Master-recital die de examencommissie bekroonde met een 8,5. Tijdens haar studie volgde ze masterclasses bij o.a. Nobuya Sugawa (Japan), Claude Delangle, Jean-Denis Michat (Frankrijk), Kyle Horche (VS) en Antonio Cánovas Moreno (Spanje).

Marrich is saxofoondocent bij coöperatie de Wâldsang in Buitenpost en Burgum, en bij muziekverenigingen Oranje Bolsward en Harmonie Beetgum. Daarnaast verzorgt ze regelmatig sectierepetities bij verschillende muziekverenigingen.

Marrich remplaceert regelmatig bij verschillende orkesten en ensembles, o.a. de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, het Noord Nederlands Orkest, gelegenheidsorkest ‘Orkest van het Zuiden’, Gelders Fanfare Orkest en solistisch bij concertkoor KOV Groningen, Brassbands de Wâldsang Buitenpost en de Bazuin Oenkerk. Sinds 2014 is ze lid van saxofoonkwartet SAKS. Daarnaast is het fanfareorkest een grote liefde van Marrich, en speelt ze sopraansaxofoon in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO).