Marrich Noordmans

Marrich Noordmans (1992) begon op negenjarige leeftijd met saxofoonspelen. Ze koos het instrument in eerste instantie omdat ‘het haar zo goed stond’, maar later ontdekte ze de veelzijdigheid van het instrument.

Marrich is erg actief in de HaFaBra-wereld. Ze speelt in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO), en soleert en remplaceert regelmatig bij verschillende orkesten en ensembles, o.a. de Bazuin Oenkerk en de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Sinds 2014 is ze lid van saxofoonkwartet SAKS. Ook de theatrale kant is haar niet onbekend. Zo speelde ze in 2011 mee in het Friese openluchttheaterstuk ‘Bohemia’ met het ‘Iepenloftspul Jorwert’.

In 2009 werd Marrich toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Sinds 2011 volgde ze daar de bachelorstudie klassiek saxofoon bij Peter Stam en Femke IJlstra en behaalde haar Bachelor of Music in 2015. Sinds september 2015 zit Marrich in de klas van Arno Bornkamp in Amsterdam, waar ze een Master volgt. Ze volgde masterclasses bij o.a. Jean-Denis Michat (Frankrijk), Kyle Horche (VS) en Antonio Cánovas Moreno (Spanje).

Marrich is saxofoondocent bij coöperatie de Wâldsang in Buitenpost en Burgum, en bij muziekverenigingen Oranje Bolsward (Frl.) en Oranje Roden (Dr.). Daarnaast verzorgt ze sectierepetities bij verschillende muziekverenigingen.